Hvad er et temperaturtæppe?

Grundidéen bag et temperaturtæppe er, at du vælger garnfarver til at repræsentere forskellige temperaturer. Herefter tages dagens gennemsnitstemperatur, og der hækles således en række eller en firkant i den tilsvarende farve igennem et år.

 

Jeg har valgt at bruge ti farver, og et temperaturområde fra 0° til 25° til mit projekt. Dette temperaturområde passer rigtig fint til Danmarks temperaturer. Billedet til nedenfor forklarer nærmere.

 

 

Du kan finde den daglige temperatur på en vejr-app på din mobil/tablet eller du kan finde temperaturen på www.dmi.dk

 

Det garn jeg har valgt at bruge er Durable Comfy. Dette grundet det fantastiske udvalg af farver, holdbarhed i farverne, blødhed og så er det slidstærkt. 

De valgte farver er alle tilgængelige via dette link: Durable Comfy

 

Da min planlægning af temperaturer og farver var på plads, satte jeg det hele ind i min "Craft Journal".

 

Nu kan der begyndes. Der er uanede muligheder for, hvilken type tæppe man kan lave. Der er det traditionelle med bedstemor-firkanter, hvor man kan hækle en firkant om dagen, eller et stribet tæppe, hvor man hækler en stribe om dagen – eller hvad med et miks af firkanter og striber? Granny Stripe mønster er et populært valg, og nemt at gå til, men det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Der er ingen regler for, hvornår dit år begynder og slutter. F.eks. kan man have fået et barn eller et barnebarn en dato midt på året, så kan man starte sit temperaturtæppe derfra og et år frem, som så vil repræsentere barnets første år – og hvilken gave ville det ikke være!?

 

 

Det er vigtigt, at man som det første gør op med sig selv, hvilken størrelse tæppet skal have. Man skal huske, at der vil være 365 rækker (en for hver dag), når tæppet er færdigt, så det er vigtigt, at det passer til den bredde der laves.

 

Du behøver ikke at bruge temperaturer

En anden idé til lignende tæppe kunne være et vejrtæppe. F.eks. grå for regnvejr og hvid for sne o.s.v. Man kunne evt. lave bobblemasker for snevejr og stangmasker for regnvejr… Det kunne blive et ret spændende og interessant projekt. Eller hvad med et vægttabstæppe. Så du kan se, hvor meget vægt du har tabt, hver dag eller uge. Eller måske et stemningstæppe, hvor du kan se hvordan dit humør er hver dag. 

 

Har du lyst til at give dig i kast med et temperaturtæppe, så kan du hente min "Craft Journal" til hjælp.

​​​​​​​